Saját paródiáját játssza már a DK, a kormánypropaganda a fasorban sincs

2021. október 16. 16:40 2021. okt. 16. 16:40

Az előválasztás, az egészséges verseny azért, hogy tavasszal legyen esély a történelem legkorruptabb magyar kormányának leváltására, az egy dolog. De amikor az előválasztás lecseng, neki kellene feszülni a valódi kampánynak, azért valahogy bele kell majd nézni a tükörbe, meg a partnerek szemébe. Hogy ez egynémely DK-s politikusnak, orgánumnak hogy fog menni, mondjuk jövő hétfőn, az nagy kérdés, így, hogy saját lejáratásukban lassan a kormánypropagandát is megszégyenítik.

Ragadjunk nyakon most csak két gyors, pénteki példát. A leheletfinomnál valamivel határozottabban a DK-t támogató Nyugati Fény hatalmasat gurított a hírrel, hogy Szigetvár „szocialista” polgármestere Dobrev Klárát támogatja, a párt „központi utasítása” ellenére.

Klassz kis írás. Végül is eltalálták a város és a polgármester nevét, vannak orgánumok, ahol már ez is bravúr lenne. Ám itt sajna véget ér a diadalmenet. Dr. Vass Péter ugyanis soha nem volt tagja az MSZP-nek. A szóban forgó párt pedig semmiféle központi utasítást nem adott az előválasztás kapcsán még aktív tagjainak sem, nem hogy szimpatizáns polgármestereknek.

A DK-s varázspéntek másik nagyágyúja aranyszájú Gréczy Zsolt volt, aki Facebook-oldalán egyenesen olyan posztra ragadtatta magát, hogy az előválasztási sátrak voltaképpen nem is állnának a DK aktivistái nélkül.

Nem a rossebet. Állnának azok, ahogy volt azért kampány négy meg nyolc éve is. Igen, jó hogy ott vannak, minden normálisan gondolkodó demokrata hálás nekik, ahogy a többi párt aktivistáinak és a civileknek is. Sőt, mi még olyan pártról is tudunk, aki egy lépéssel tovább ment annál, hogy ki kell vinni az embereket a sátrakba. Vitt nekik meleg ételt, forró teát, ha kellett, hősugárzót. Meg tollat, ami nélkül a dicsőséges DK aktivistái, meg mindenki más is dagadtra állhatta volna a bokáját azokban a sátrakban, oszt’ mégse lett volna előválasztás.

Lehet most versenyezni. Sőt, kell, így lesz valódi esély jövő tavasszal. De gátlástalanul, ráadásul tökéletesen feleslegesen hazudozni, na azt nem kell. Dobrev Klára ettől biztosan nem lesz több, csak az ellenzék kevesebb. Ez így már nagyon kínosan rájátszik az amúgy is minden csövön gyurcsánysót szóró, csihipuhizó Fidesz narratívájára. És ez így nem csak az ellenzéki összefogást árulja el, de sajnos a párt saját, egyébként tényleg keményen helytálló aktivistáit is.

Szerző: A.Pécsi.Proli