Ikonikus dalból giccsparádé: Megérkezett a hardcore békerajongók We Are The World-je

2023. február 22. 17:35 2023. feb. 22. 17:35

Bármennyire is szeretné a Pesti TV műsorvezetője, Ábrahám Róbert politikától mentessé tenni a legújabb fideszes kötődésű előadók kollaborációját, a kormány kommunikációját erősíti a We Are The World magyar feldolgozása, ahol nem csak a békét hirdetik (ami érdekében semmit nem tesznek az üres beszéden kívül), totális "nagymagyarkodásba" torkollik a műremek.

Ki ne ismerné a méltán híres We Are The World c. alkotást? Már rengeteg magyar tehetségkutatóban is énekelték. A történelem során hallottunk számtalan nagyszerű és néhány kevésbé sikerült performanszot is. Az eredeti dalt nem kisebb nevek fémjelzik, mint - a teljesség igénye nélkül - Lionel Richie, Michael Jackson, Stevie Wonder, vagy éppen Tina Turner. És hogy hogy kapcsolódik mindez a szomszédunkban zajló ukrán-orosz háborúhoz? A válasz Ábrahám Róbertnél keresendő, akire a Blikk "médiaszemélyiség"-ként hivatkozik. De hívhatjuk akár a béke nagykövetének is. Hogy miért? Mert tüntetést szervez a háború kitörésének évfordulójára, ami természetesen politikamentes. 

"Minden ismertségemet és kapcsolatomat megpróbálom felhasználni, hogy hallatni tudjam a békepárti hangokat a demonstráció keretein belül. Egy politikamentes tüntetést szeretnék, ahol nem az ideológiák és világnézeti különbségek dominálnak, hanem egy humánus, értelmes törekvés”. - mondja a Blikknek a béke nagykövete

Ha ettől maradna egy kis hiányérzetünk és nem éreznénk úgy, hogy megoldaná a háborút és az abból fakadó problémákat, ne aggódjunk! Ábrahám Róbert erre is gondolt. A feljebb említett We Are The World átalakítása, magyar előadókkal már biztosan meghozza a várt áttörést és az oroszok azonnal visszavonulnak. A Pesti TV műsorvezetője az egyébként is nyilvánvalóan politikamentes csatornán kívül Youtube-on is aktív, ahol szintén csak a béke nagykövete címért küzd. A tegnap feltöltött videójában ezt hangsúlyozza is, hiszen az ő prédikációjával indul a produkció.

„Michael Jackson és Lionel Richie közös slágere, a We Are the World mindig akkor csendült fel, amikor a dolgok nagyon rossz irányba mentek ezen a Földön. Úgy éreztem, hogy sajnos ennek most aktualitása van. Ennek ellenére a produkció nem valamiféle politikai állásfoglalás, sokkal inkább arra kíván emlékeztetni, hogy mindannyian emberek vagyunk, és nem szokhatunk hozzá a háború tényéhez, és nem válhatunk annak szörnyűségeivel szemben közömbössé. A hangszerelésnél megpróbáltam kellő alázatot és tiszteletet mutatni, és megpróbáltam úgy összeválogatni az énekeseket, előadóművészeket, hogy azok karaktere a lehető legjobban illeszkedjen ehhez a csodálatos dalhoz.” - ezekkel a gondolatokkal hozza meg a kedvet Ábrahám Róbert a további felejthetetlen 5 perchez

Az influenszer felkért a dal elénekléséhez olyan előadókat, mint Király Linda, Curtis, vagy épp Pély Barna. Különösebben nem is nagyon kell ecsetelni, hogy miért épp rájuk esett a választás. Bár talán Tóth Gabi, Dopeman, vagy Mező Misi is jól álltak volna a zenének. A felsoroltak mellett fellelhetőek a videóklippben olyan korszakalkotó zsenik, mint Bebe a Back II Blackből, Giaj az AK26-ból, Szőcs Reni, vagy a fiatalabb arc a megboldogult Shygys-ból.

Tegyük fel, hogy valakinek ez még mindig kevés és úgy érzi, hogy "Jó, jó, de az oroszok ettől még nem fogják letenni a fegyvert és kivonulni az ukrán területekről." Ugyan, ne legyünk naivak, Ábrahám Róbert, producer, műsorvezető, influenszer, médiaszemélyiség, jutuber, békenagykövet, polihisztor erre is gondolt! És ugye, hogyha egy videóklippben az énekes részek után meglátod Schobert Norbit "Hungary wants peace" (azaz: Magyarország békét akar) feliratú zászlót lobogtatni, akkor már nem maradnak elvarratlan szálak? De még Novák Laci a Barátok Köztből is csatlakozik a kezdeményezéshez!

Végtére is, a békéért való küzdés mindenekelőtt áll, ezt hallhatjuk a videó elején, de azért...látva a nemzetünk színeinek lobogását egy drónos felvételen, bizonyára nem csak a mi szívünket, talán még az oroszokét is meglágyítja. A magyar zászló és a stúdióban mosolygó, vagy látványosan nagyot éneklő sztárjaink közé viszont bevágtak egy feltehetően ukrán katonát a kisgyermekével. Ez persze csak pár másodperc, a képanyag számottevő része a felvétel alatt uralkodó jókedvről és a telefonból felolvasott dalszövegről szól. Ha a giccs és a nyál nem csordul és árasztja el a háborús zónát eléggé, ezzel okozva a békét, akkor még mindig van a tarsolyban egy-két manír, például ahogy Szőcs Reni egy óvatlan pillanatban terheshasat villant és meg is simogatja azt.

A gyönyörű énekszó és a páratlan autotune használat nyilvánvalóan önmagában meghozza az eredményt, de szavak helyett itt az idő, hogy a békéé legyen a főszerep, lejjebb megtalálható minden, mi szemünknek és fülünknek ingere. Íme a hiánypótló produktum: