Megszaladt a ceruza

2022. június 24. 14:57 2022. jún. 24. 14:57

Régóta nem titok, hogy a NER pécsi propagandalapjait nem zavarják össze a tények, és az sem, hogy nem a hitelesség hajtja őket. Valami, vagy valaki most mégis megzavarodhatott az egyik ilyen sajtóproduktumnál, és olyan éktelenül fals városvezető-apokalipszist vízionált, amilyenre a 2019 őszi kétségbeesés óta nem vetemedett fideszes tollnok.

DK-s hatalomátvételről, a polgármester és az egyik alpolgármester távozásáról szóló állítólagos suttogásról szóló irományt vizionált a NER kisebbik pécsi kinyújtott médiacsápja. Lesz itt minden, szerintük: sírás, rívás, fogaknak csikorgatása. Távozó polgármester, és csak úgy, az égből idepottyanó másik, helyette. És persze, hogy a totális hiteltelenség még hihetetlenebb legyen - és a sajtópert is aljas módon megússzák -, bekezdésenként elismételték, hogy ezek folyosói pletykák.

Hát persze.

Ekkora böszmeség még NER-sajtóban sem jelent meg már nagyon régen. Persze, folyamatos a csúsztatás, a tények ezeknek a szerkesztőségeknek a küszöbéig sem jutnak. A választások után sem pihentek meg a Hazugsággyár munkásai, ott nincs szabadság, csúszónap, csak véres verejték, túlóra és 120%-os teljesítmény.

Na de ekkora hazugságcunamira még a Hazugsággyár NER-lapjai sem vetemedtek 2019 ősze óta. Nagyjából két héttel a választások előtt a végzetesen kétségbeesett, kötelékben repülő propagandalapok egy teljesen szürreális, általuk kitalált forgatókönyvvel próbáltak zavart kelteni a demokratikus szavazókban. Az egymást szemléző kiadványok azt próbálták beadni a pécsieknek, hogy

  • a demokratikus választók elbizonytalanodtak

  • Gyurcsány a „pártjának nagyágyúit küldi Pécsre rendet tenni”

  • az utolsó pillanatban visszaléptetik Péterffyt az LMP-s polgármesterjelölt javára.

A vérlázítóan szánalmas próbálkozás zavar helyett legfeljebb némi szekunder szégyent váltott ki a demokratikus szavazókból, ez világosan kiderült az októberi választás eredményéből is.

 

Eltelt két és fél év, és megint itt tartunk. Az ócska kis hazugságok, a taknyolás és félrevezetés, a féknyúz tengerében rozsdás olajfúrótoronyként éktelenkedő ordas nagy baromság. 

 

Csak tudnám, hogy miért. Az ilyen borzalmaknak vagy kőkemény politikai okai vannak, lásd a 2019-es nyomorúságos próbálkozás. Vagy kémiai okai, jobbára folyékonyak. De annak a nyomait meg illik utólag eltüntetni, és nem ilyen aljas módon hülyének nézni a pécsieket.

 

Szerző: A.Pécsi.Proli